sâmbătă, 22 septembrie 2007

Curs de Engleza de Afaceri - Lectia 1: Departamentele dintr-o Companie

Lesson 1 - Company Departments


1. Types of companies


Match the following types of companies with their definitions:

A. Sole trader/ one-man business
B. Partnership
C. The franchise
D. Joint stock companies
E. Private limited companies (LTD)
F. Public limited companies (PLC)
G. .Joint ventures


1) a type of partnership, in which the business is granted by the owner and is controlled by a contract which states how it is to be run;
2) a more complex business organization consisting of an association of people who contribute capital and agree to share the resulting profit or loss; the liability of the members is limited to the values of their shares.
3) the simplest form of business organization, the sole proprietor has control of his capital with almost complete freedom from external interference.
4) temporary partnerships commonly constituted for carrying out a particular trading objective; the partnership is to be dissolved when the objective is completed.
5) consists of a small number of persons who contribute the capital for the business, either in equal or in agreed proportions, and take an active part in the management of the business, but also share the resulting profit or loss.
6) consist of a very small number of members and they can offer their shares for sale to people who wish to buy on the Stock Exchange.
7) consist of at least two members (shareholders), and are not allowed to invite public to subscribe shares or debentures; the right to transfer shares is only with the consent of the directors.

Un comentariu:

proyouth spunea...

Bine te-am regasit!

Sper ca acest newsletter sa-ti placa. Ne straduim sa-ti fie de folos, astfel ca feedbackul tau este binevenit.

Sper sa citesti cu interes acest newsletter. Mai jos vei gasi lucruri importante impartite pe trei categorii:

A: Ce mai face Extreme Training (Fast News)
B: Agenda de cursuri actualizata pana la sfarsitul anului 2008
C: Resurse online (4 articole gratuite)

Fast news !
Ce mai face Extreme Training?

- Saptamana trecuta am livrat un teambuilding pentru Ambasada Marii Britanii. A fost un teambuilding maraton de o zi in Snagov, 70 de persoane... inclusiv Ambasadorul! 9 oameni am fost implicaţi in acest eveniment! A meritat! A fost super!

- Programul Negociatorul (14-19 Noiembrie) s-a incheiat cu succces. A fost o provocare si pentru noi si pentru participanti. O saptamna de negociere, program intensiv. Concluzia noastra a fost una simpla: urmatoarea editie trebuie exstinsa pe un timp mai indelungat (probabil doua saptamani). Am cunoscut oameni minunati, oameni dornici de a se dezvolta. In curand vom posta si ceva filmulete pe blog. Pozele sunt deja: Le poti vizualiza accesa prin click aici http://foto.negociatorul.ro/index.php?album=programul-negociatorul-14-19-noiembrie-2008

- In weekendul ce tocmai a trecut, am organizat un teambuilding pentru Petrom. Am avut un task dificil: imbinarea unui treasure hunt, cu o expeditie, cu exercitii indoor si cu o sedinţa. Am reusit multumita lui Sebi care a coordonat si a conceput acest teambuilding!

- Eventualilor cursanti le-am pregatit o surprinza placuta de Mos Neculae, un training numit Creative Thinking! Puteti sa-l faceti si cadou celor dragi daca sunteti in pana de idei! Cu siguranta vor fi incantati! Este inedit! Detaliile le gasiti pe http://www.traininguri.ro


Calendar traininguri

Extreme Training - the way to excellence

Ai ocazia sa te dezvolti si sa te perfectionezi. Extreme Training este prezent in Bucuresti, Iasi, New agenda trainingCluj, Timisoara, Targu Mures si Constanta. Alege din lista de mai jos trainingul care ti se potriveste! Inainte de a te decide sa participi, prin click pe numele trainingului mergi la descrierea trainingului unde poti afla: beneficiile trainingului, tematica, data si locul desfasurarii, taxa de participare si discounturile de care poti beneficia, detalii despre traininer, etc

Cursurile din lista de mai jos pot fi accesate atat de companii cat si de persoane fizice.

Orasul Cursul Data Desfasurarii Inscrieri
Bucuresti Creative Thinking 7 Decembrie
Bucuresti Public Speaking 6 Decembrie
Bucuresti Dezvoltare Personala si Leadership 28, 29, 30 Noiembrie
Iasi Management de Proiect 15-16 Noiembrie
Targu Mures Tehnici de Negociere 14 Noiembrie
Targu Mures Presentation Skills in English 15 Noiembrie
Cluj Tehnici de Negociere 22-23 Noiembrie click aici
Timisoara Comunicarea in Afaceri 5,6,7 Decembrie
Constanta Tehnici de Negociere 6- 7 Decembrie

Extreme Training iti ofera Excelenta in Vanzari, Negociere, Comunicare in Afaceri, Manipulare, Motivare Non-Financiara, Dezvoltare Manageriala, Comunicare Organizationala, Dezvoltare Personala, Leadership, Management de Proiect, Time Management, Coaching si Teambuilding.

Alege Excelenta! Alege Extreme Training! Alege sa fii mai bun!

Extreme Training, the way to excellence
http://www.traininguri.ro - cursuri, traininguri
http://www.negociatorul.ro - resurse gratuite negociere
http://www.expert-teambuilding.ro - Team Building pentru companii
http://blog.traininguri.ro - Resurse Vanzari, management, negociere, doc utile, consultanta online


Dezvoltare Personala si Leadership (Bucuresti
Date desfasurare> 28, 29, 30 Noiembrie 2008

Motto: Avem toate resursele necesare pentru a reusii!

Abilitatile dobandite dupa ce vei parcurge acest training:
- Vei putea sa iti formulezi scopurile astfel incat reusita sa nu mai depinda decat de tine;
- Vei putea scoate la lumina toate posibilitatile de realizare ale unui plan;
- Vei cunoaste noi instrumente de gandire, total diferite fata de ce stiai pana acum, care te vor ajuta sa gasesti cele mai bune solutii si sa concepi strategii de succes in cadru organizational;
- Vei fi in acord cu tine insuti si cu ceilalti;
- Vei sti ce sisteme de valori sunt comune intr-un anumit mediu si cum pot fi ele scoase la lumina;
- Vei putea imbunatati prezentul printr-o calatorie in timp;
Afla detalii complete si inscrie-te acum accesant acum http://www.traininguri.ro


Public Speaking - Tehnici actoricesti
Tehnici actoricesti pentru dezvoltarea abilitatilor de prezentare si vorbire
Data desfasurarii - 6 Decembrie 2008, Bucuresti
In data de 15 Octombrie, acest training a fost organizat pentru prima data in Romania. Intrucat numarul de solicitari a depasit numarul de locuri am decis reluarea lui. Este un training inedit, un training unic. Te vei vei simti minunat si vei afla totodata trucuri actoricesti pentru vorbirea in public. Radu Gabriel (trainerul) este special nu pentru ca o spunem noi ci pentru ca o spun participantii. Vino sa-l vezi! Poate fi cel mai frumos un cadoul care ti-l faci de Mos Nicolae, sau poate stii pe cineva drag caruia sa i-l faci cadou :)
Afla detalii complete si inscrie-te acum accesant acum http://www.traininguri.ro

Creative Thinking with acting skills (Bucuresti)
Tehnici actoricesti pentru dezvoltarea creativitatii, capacitatii de a fi spontan si imaginativ
Data desfasurarii - 7 Decembrie 2008
Acesta este un curs care nu necesita existenta vreunui talent actoricesc. Deseori actorii sunt intrebati cum de reusesc sa fie spontani, cum reusesc sa gaseasca solutii ingenioase, cum reusesc sa rezolve o situatie scenica accidentala, fara ca spectatorii sa observe ca s-a petrecut ceva neprevazut, s.a.m.d.

De obicei, ne gandim ca reusesc sa faca asta pentru ca au talent. Este o perceptie gresita. Reusesc pentru ca sunt antrenati in acest sens. Este un training la care o sa-ti doresti sa participi dupa ce vei citi detaliile!
Afla detalii complete si inscrie-te acum accesant acum http://www.traininguri.ro

Management de Proiect - Iasi
Training Management de Proiect (Iasi)
15-16 Noiembrie 2008
Trainingul se adreseaza tuturor celor care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect. In special, trainingul se va axa pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atat din domeniul public cat si din cel privat. Cursul va trata modalitatile de redactare a unui proiect si mai ales tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Se vor folosi ca studii de caz, diverse proiecte care au obtinut finantare si a caror rezultate au fost pe masura asteptarilor.
Afla detalii complete si inscrie-te prin click aici!


Tehnici de NEGOCIERE (Targu Mures)
Data desfasurarii : 14 Noiembrie 2008
"In viata nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi!"

Vei afla cum sa folosesti tehnicile negocierii in avantajul tau, chiar daca strategia pe care ti-o propun este una de castig pentru ambele parti. Play- rolul va fi principalul instrument de lucru in aceasta zi. Totodata, vei invata sa anticipezi mutarile partenerului de negociere si, nu in ultimul rand, vei deprinde tehnica contraatacului atunci cand ai un partener care te incolteste!.
Afla detalii complete si inscrie-te acum accesant acum http://www.traininguri.ro

RESURSE GRATUITE

1. Limbajul care convinge!
Cum as putea convinge mai repede? Cum mi-as putea mari puterea de convingere? Sunt o serie de tehnici care te invata cum sa demontezi o obiectie, cum sa intri pe aceeasi lungime de unda si cum sa folosesti tehnici si tactici de negociere, etc.!

in acest articol imi doresc sa plec de la ceva mai simplu, anume de la vocabularul nostru. Cuvintele pe care le folosesti pot convinge, pot fi de impact sau din contra.

In exemplele de mai jos vei gasi modele de formulari si reformulari, exemple de asa da si asa nu. Ca principii de reformulare ar fi urmatoarele:
citeste tot articolul prin click aici >>>>
http://www.negociatorul.ro/category/cursuri/

2. Cum sa convingi contra cronometru?
Cineva foarte drag mie lucreaza la o banca. O cheama Oana, are un job foarte omenesc, la ghiseu. Oamenii vin, platesc rate, fac depuneri, retrageri, fel si fel de operatiuni. Are insa si un target, trebuie sa vanda pachete (cum le numesc ei), adica sa le faca un card cu optiuni multiple (e - banking, asistenta telefonica etc.)

Unde este problema? O voi cita pe Oana: Oamenii vin la ghiseu, stau la coada, sunt putin nervosi si numai chef de a auzi ofertele noastre speciale la carduri nu au. intr-o zi, i-am intrebat pe toti: va intereseaza o oferta speciala pe care o avem la carduri? Raspunsul sec al oamenilor a fost: Nu, multumesc!

Mi-a povestit ca a facut si un training la angajare, ca i-au invatat ei niste lucruri acolo, insa specific pe acest lucru, anume cum sa-i vinzi unui om "aterizat" in banca cu o alta problema - nu i-au invatat.

Voi ce credeti, cum ar trebui procedat?

Mi-am batut putin capul, am analizat pe toate partile si am gasit o solutie. Erau trei probleme la mijloc:
citeste tot articolul prin click aici >>>>
http://www.negociatorul.ro/category/negociere/

3. Blocaje in drumul catre Excelenta!
Excelenta este un cuvant mare. Pacat ca majoritatea oamenilor se inchid in carapace cand excelenta apare la orizont! si nu-i vina lor, este vina "expertilor in non excelenta" care lucreaza permanent la demotivarea tuturor celor din jur. Poate nu esti neaparat un om de succes, insa poti sa fii. Primul obstacol pe care trebuie sa-l inlaturi sunt multe dintre persoanele din jurul tau care iti pun piedici mentale permanent, fara sa mai vorbesc de piedicile propriu zise.

Din experienta de training, din experienta manageriala in public si in privat deopotriva, am constatat la tot pasul cum unii oameni au devenit niste experti in a se automanipula si in a-i manipula pe ceilalti. Se manipuleaza singuri si refuza excelenta. Acesti experti ai non excelentei castiga adepti la tot pasul. Trebuie sa te feresti de acestia pe cat poti de mult.

Cele mai intalnite forme pe care le imbraca lupta impotriva excelentei sunt prinse in replici si fraze frumoase.

citeste tot articolul prin click aici >>>>
http://blog.traininguri.ro/

4. Gestionarea riscurilor unui proiect
Firma Standish Group a derulat in anul 1995 un studiu asupra a peste 1000 de manageri, obiectul acestuia fiind constituit de principalele motive si riscuri care duc la esecul unui proiect. Pe primele 10 locuri care au rezultat in urma acestui studiu, s-au situat riscurile de mai jos:

1) Cerintele incomplete privind proiectul
2) Partenerii neimplicati total in proiect
3) Insuficienta resurselor
4) Estimarea nerealista a rezultatelor proiectului
5) Suportul executiv insuficient
6) Schimbarile survenite in timpul derularii proiectului
7) ....
citeste tot articolul prin click aici >>>>
http://blog.traininguri.ro/category/management-de-proiect/


Astept sugestiile si parerile tale! Poti face acest lucru scriindu-ne la office [at] traininguri.ro precum si prin comentariile pe care le poti posta pe http://blog.traininguri.ro sau www.negociatorul.ro

Daca-ti place acest newsletter as vrea sa stiu, la fel si daca nu-ti place. Orice sugestie pentru continutul newsletterelor este mai mult decat binevenita!


Iti doresc forta si vointa de a reusi!
Marian Rujoiu - Manager Extreme Training

http://www.traininguri.ro - cursuri, traininguri
http://www.negociatorul.ro - resurse gratuite negociere
http://www.expert-teambuilding.ro - Team Building pentru companii
http://blog.traininguri.ro - Resurse Vanzari, management, negociere, doc utile, consultanta online

Top  IPN  Romania Publicatii Mini-Top10 Promovare Gratuita Revista presei - Roportal Director One Director Web General Retete Culinare